Završna izložba trećeg ciklusa NELT edukativnog programa #NEP3

26-09-2018

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na finalni događaj u okviru trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa koji će se održati u sredu, 26. septembra na nekoliko lokacija u Beogradu, gde će biti postavljeni interaktivni automati nastali kao rezultat mentorskog rada umetničkog kolektiva Karkatag i polaznika NEP-a.

Završnica ovog jedinstvenog interdisciplinarnog, eksperimentalnog obrazovnog programa za studente različitih fakulteta realizovaće se kroz instalaciju nekoliko interaktivnih automata u javnom i izložbenom prostoru koji su nastali kao rezultat višemesečnog mentorskog rada i saradnje polaznika programa sa umetničkim kolektivom Karkatag iz Beograda. 

Kroz interakciju publike i automata otvaraju se različite teme: tema turizma (predrasuda i izneverenih očekivanja), tema elitizma (umetničkih sadržaja i umetničkih prostora) i tema otuđenosti (privatnih i javnih birokratskih procedura). Radovi su prostorno specifični, te svaki referiše i na konkretnu lokaciju na kojoj će biti postavljen (javni prostori grada i prostor galerije).

Automati će biti postavljeni na tri lokacije i biće dostupni za korišćenje publici i prolaznicima od 15h:

Lokacija 1: Plato kod Filozofskog fakulteta od 15h -18.30h
Lokacija 2: Pristanište Beograd, Karađorđeva bb od 15h - 18.30h
Lokacija 3: Ostavinska galerija, Kraljevića Marka 8 od 15h - 21h

Pozivamo Vas da obiđete sve lokacije i dođete na koktel povodom završetka programa NEP ciklusa od 19h u Ostavinskoj galeriji gde ćete imati priliku da vidite i film i prelistate katalog o celokupnom programu NEP3.

U okviru trećeg ciklusa NEP-a, dvadeset tri odabrana studenta imala su priliku da razvijaju praktične veštine iz domena novih tehnologija, umetnosti, savremenih veština i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata. Polaznici su prošli jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se u ovom ciklusu odvijalo pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!

Očekujemo Vas u sredu 26. septembra!

Oni koji ne budu u prilici da nam se pridruže izložbu, sve automate i film mogu pogledati u Ostavinskoj galeriji do 30. septembra u periodu 17 - 21h.