Performans “Pillow Talk” / Marta Jovanovic

19-05-2016 to 31-05-2016

Performans “Pillow Talk” Marte Jovanović se održao u Radisson Blu Old Mill hotelu. Ovaj performans je umetnica premijerno izvela 2015. godine u galeriji Bosi Contemporary u Njujorku.

Publika je bila pozvana da svakog dana od 19. do 31. maja u periodu od 18h do 21h, poseti prostor The Room i da zajedno sa umetnicom Martom Jovanović i gostujućim mladim umetnicima - polaznicima programa Performance HUB kreira intiman dijalog koji je zadat samim prostorom hotelske sobe. “Pillow Talk” performans ispituje odnose i granice između umetnika i publike, i javnog i privatnog.

Marta Jovanovic je dobitnica nagrade Roma Kapitale za umetničko dostignuće u Italiji 2012. godine. Učestvovala je na 55. Venecijanskom bijenalu u okviru serije razgovora na temu umetnosti performansa pod nazivom Venice Agendas, zajedno sa nekim od najznačajnijih umetnika i kustosa iz oblasti performansa kao što su Džoan Džonas i Hans Urlik Obrist. Osnivač je godišnjeg edukativnog programa za umetnost performansa PerformanceHUB u saradnji sa Galerijom 12 HUB kao i artist in residence programa i alternativnog performance art space-a The Room u saradnji sa Radisson Blu Old Mill Hotel, u Beogradu.