Mentorska radionica - Problem solving

17-03-2018

Treća u nizu, mentorska radionica, u okviru 3. ciklusa Nelt edukativnog programa.

Ova radionica je nastavila razgovor o ulozi pojedinca u savremenim društvenim, ekonomskim i ekološkim okolnostima i pružila određene alate i metode za ojačavanje pojedinca da sagleda sopstvenu poziciju, ali i preuzme aktivnu ulogu u procesima transformacije.

Imajući to u vidu, ova radionica se bavi upravo jačanjem kapaciteta, znanja i veština za preuzimanje inicijative, formiranje stava, animiranje zajednice, kreiranje rešenja i implementacije rešenja kada su u  pitanju izazovi ne samo iz domena biznisa već i iz domena društvene i kulturne inovacije.

Nekada se verovalo da, samo onaj ko poseduje tzv. preduzetnički gen, može biti preduzetnik (entrepreneur). Danas, postoji drugačije mišljenje u vezi toga, a to je da svako može biti preduzetnik – jer pravo značenje ove reči je da je preduzetnik onaj ko prepoznaje izazov, problem ili nedostatak i ima viziju i ideju kako da ga reši, unapredi ili poboljša.

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!.

Autor fotografija Nemanja Knežević / nk.rs