Kolaborativni procesi u umetničkoj praksi

26-02-2018

U okviru trećeg ciklusa Nelt edukativnog programa držan je prvi susret umetničkog kolektiva Karkatag i polaznika programa. Ovo je samo prvi u nizu susreta i najava početka kolaborativnog rada koji će trajati u narednim mesecima.

U okviru prvog segmenta radionice članovi kolektiva, Ana Dimitrijević, Marko Dimitrijević i Aleksandar Popović, prezentovali su svoj dugogodišnji rad. Proizvodnjom interaktivnih mašina i instalacija, od mehaničkih konstrukcija do digitalnih aparata, kolektiv istražuje performativni potencijal mašina i mašinom indukovanih situacija koje podrazumevaju aktivno učešće publike.

Nakon prezentacije u prostoru Nove Iskre polaznici su posetili prostor Praksa Makerspace u Kraljevića Marka br.4, radni prostor i platformu za eksperiment Karkatag kolektiva ali i prostor u okviru koga kolektiv svoje resurse, alat i znanje nesebično deli sa zainteresovanim građanima.

Ovim susretom i prezentacijom započeta je specifična forma mentorskog i kolaborativnog rada Karkatag kolektiva sa polaznicima Nelt edukativnog programa na razvoju, proizvodnji i realizaciji finalne izložbe u okviru trećeg ciklusa programa.

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!.