Javni nastup i prezentacione veštine

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/menu.inc).
16-04-2018

Radionica praktičnih veština u okviru 3. ciklusa Nelt edukativnog programa.

Komunikacija je složen proces čiji uspeh nije zagarantovan. Način na koji komuniciramo ima dominantan uticaj na naš uspeh, time i na lični i imidž organizacije u kojoj radimo. Utisak stvaramo na osnovu govora tela, načina govora i sadržaja govora. Kako onda ostaviti dobar utisak, govoriti na „istoj talasnoj dužini“ sa različitim tipovima publike i razumljivo preneti ključne poruke, biti uverljiv i upečatljiv?

Ovo predavanje i radionica daje odgovore na postavljena pitanja, ali će i svima koji su zazirali od javnog nastupa ili pak u sebi prepoznali potencijal za izgradnju karijere na tom talentu, pružiti ono što je potrebno da ovladaju ovom veštinom i upotrebe je za dalju karijernu ili ličnu afirmaciju.

Veštine kojima će polaznici ovog predavanja ovladati su ključne za isticanje najvećih kvaliteta koje poseduju i mogu biti odlučujuće u javnim nastupima koje svi poznajemo – od odgovaranja na ispitu pred punim amfiteatrom, pojavljivanja pred kamerama do prezentacije pred nekoliko stotina stručnjaka iz različitih oblasti.

Bez obzira na trenutnu ili buduću profesiju, javni nastup je sastavni deo života svakoga od nas.

 

Borislav Miljanović

PR ekspert

Dr Borislav Miljanović osnivač je i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System, koju čine specijalizovane agencije u oblasti odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija Represent Communications u Beogradu, Podgorici, Skoplju i Banjaluci, poslovni portal i magazin BizLife, redakcija za kreiranje sadržaja The Content Studio, startap u oblasti digitalnog oglašavanja Native network i platforma za analitiku sadržaja na internetu Digital Element.

Pokrenuo je i Londonsku školu za odnose sa javnošću (LSPR) u regionu, prvu specijalizovanu školu kroz koju je do danas prošlo 23 generacije stručnjaka iz ove oblasti. Pre nego što je stao na čelo Represent Systema, više od deset godina je radio kao novinar i urednik brojnih medija. Zaslužan je za osnivanje službe za odnose sa javnošću BK grupe, i bio je prvi zvanični predstavnik za odnose sa javnošću NjKV prestolonaslednika Aleksandra Drugog.

Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a potom stekao zvanje magistra, odnosno doktora komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Borislav je dobitnik nagrade za lični doprinos u oblasti komunikacija, koje su mu dodelile kolege iz struke - Društvo Srbije za odnose s javnošću. Za razvoj marketinške misli dobio je nagradu od agencije Taboo, specijalizovanog časopisa za marketinške komunikacije.  Njegov doprinos u razvoju PR struke priznat je i u regionu nagradom Pro.PR Awards. Posvećen je primeni novih tehnologija u komunikacijskoj industriji.

 

Kompanija NELT organizuje treći ciklus NELT edukativnog programa namenjenog studentima, u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12 HUB. U okviru trećeg ciklusa NEP-a, 25 odabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da prošire svoje vidike u pogledu kritičkog mišljenja, timskog rada i razvoja projekata, polaznici će proći kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja, koje se ove godine odvija pod sloganom MISLI BUDUĆNOST!.

Autor fotografija Nemanja Knežević / nk.rs