Diplomski performans Healing / Katarina Ranković

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/ghubcom/g12hub.com/html/includes/menu.inc).
04-11-2016

Diplomski performans Katarine Ranković, polaznice PerformanceHUB programa pod nazivom „Healing“ se održao u Galeriji Haos i predstavljao je izvođenje njene ideje o emociji u prostoru. Performans je pozivao publiku da učestvuje i  da podeli emociju sa umetnicom u zadatom prostoru. Kretanje publike u prostoru jasno je bilo ograničeno ivicom haljine u kojoj je umetnica izvodila performans. Muzička numera koja je pratila izvođenje performansa predstavlja umetničin autorski rad. Na ovaj način, umetnica je kreirala dva prostora – javni koji je bio određen samom haljinom, i lični koji je predstavljao muzičko delo umetnice. 

Biografija:

Katarina Ranković je pijanistkinja. Nastupala je kao solista i članica kamernih ansambala u značajnijim salama kao što su Zadužbina Ilije M. Kolarca, galerija ‘‘Progres‘‘, galerija ‘‘Artget‘‘, Etnografski muzej, Ruski dom, Narodna biblioteka Srbije, Studentski kulturni centar Beograd, UK ‘‘Vuk Karadžić‘‘ u Beogradu. Dobitnica je mnogih nagrada i pored uspešo završenih studija, ona je i društveno angažovana, pa je dobitnica mnogih nacionalnih i međunarodnih stipendija. Pored delovanja u teatru i jedne polovine Katarina i Ljubica Dua, aktivna je i kao performerka. Inspiraciju i pokretačku energiju za ovaj vid izražavanja, probudila je njena mentorka Marta Jovanović, inicijator PerformanceHUB programa. 

Fotografije: Ljiljana Božović
Dizajn haljine: Sara Jovanović