Milan Jovanović

Milan Jovanović (29) je performans umetnik i glumac koji živi i radi u Beogradu. Njegov prvi nastup bio je "The Flow of Desire", a potom i "Zodijak". Istovremeno, postaje polaznik PerformanceHUB programa. Učestvuje u Queer Salonu u Kulturnom centru Beograda 2015. godine. Milanov prvi samostalna nastupa bio je u okviru konkursa Moja kreativna ja - performans "In the Jaws of lies". Pohađao je radionicu koreografa Nir de Wolff. U februaru 2015. godine, njegov nastup ''Revival '' otvorio je Radisson Blu Artist in Residency program. Na otvaranju Oktobarskog salona učestvovao je na izvođenju turskog umetnika Nezaket Ekici ''Hatchet'', takođe u sklopu radionice sa ruskom grupom koja se bavi konačnim nastupom Novi ljudi u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. Sledeći solo performans bio je diplomski nastup "Radost Evrope" u Centru za kulturnu dekontaminaciju, nakon čega je Milan bio deo Venecijanske međunarodne nedelje performansnih umetnosti (Venecija, juni, 2017), radeći sa Vest and Page i La Pocha Nostra. Posle toga je dobio stipendiju za proučavanje Vaiang (pozorišta senki) u Indoneziji, od septembra 2017. godine, a potom je učestvovao na Međunarodnom festivalu maski u Solu, u Indoneziji.

Graduate performance Joy of Europe by Milan Jovanovic
Workshop / Milan Jovanovic
Milan Jovanović (nije u srodstvu sa Martom), jedan od učesnika godine 2015/16 PerformanceHUB programa, je dobio stipendiju Studija Marta Jovanovic i pohadjao u Berlinu radionicu poznatog koreografa Nir De Volff-a. Po povratku u Beograd, održao je svojim kolegama radionicu na temu fizičkog teatra koristeci vestine koje je naucio u Berlinu. Ova jednodnevna radionica bila je bazirana na USE-ABUSE metodama fizičkog teatra, i predstavljala je vrlo intenzivan fizički trening za sve učesnike radionice.
JOINT PERFORMANCE SUMMER CLASS BY LA POCHA NOSTRA & VESTANDPAGE
Legendarni performans umetnici La Pocha Nostra (SAD / Meksiko) i VestAndPage (Nemačka / Italija) odabrali su da spoje svoje jedinstvene pedagoške prakse i najavljuju zajedničku uronjenu klasu performansa kao deo ART WEEK serije radionica. Sa ovim projektom, oni će otvoriti potpuno nov pedagoški kamp na C32 performing arts radionice u Veneciji, smješten u srcu Parco del Contemporaneo u Forte Margheri, istorijskom parku s pogledom na zapadnu obalu Venecijanske lagune.